fbpx

VEELGESTELDE VRAGEN

horizontale-lijn

 • Is een Theoriecursus nodig?

  Onderschat het theorie-examen niet! De vragen worden steeds moeilijker. Wij bieden een 1-daagse theoriecursus aan waar een aantal dagen later een examen aan is gekoppeld. Het slagingspercentage hiervan ligt boven de 85% terwijl het landelijk gemiddelde 48% is! De cursus is helemaal afgestemd op het CBR-theorie-examen. Elke maand wordt een theoriecursus georganiseerd door Mattemburgh Rijopleidingen, zodat jij zelf kunt uitmaken wanneer het volgen van de theoriecursus jou het beste uitkomt. Let op: Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig. Zonder geldig theoriecertificaat geen praktijkexamen. Tijdens het theorie-examen moet je een geldig identiteitsbewijs bij je hebben.

 • Wat als ik niet slaag voor mijn theorie?

  Op de theoriecursus geven wij GRATIS cursusgarantie. Dit wil zeggen dat, als je de cursus helemaal gevolgd hebt en niet slaagt voor het theorie-examen, je de gehele cursus GRATIS over mag doen. De kosten voor het aanvragen van het herexamen zijn wel voor eigen rekening.

 • Is de eerste proefles gratis?

  Ja, de eerste proefles is gratis (1 lesuur), bij het volgen van een volledige opleiding. Besluit je na de proefles dat je nog even wilt wachten met rijlessen, dan wordt alleen de proefles in rekening gebracht. Uiteraard is de proefles geheel vrijblijvend en je zit dus nergens aan vast.

 • Wat kost een rijles?

  Wanneer je start met het behalen van je rijbewijs zou je eigenlijk helemaal niet geinteresseerd moeten zijn in de prijs van één losse rijles. Immers, jij wilt je rijbewijs halen! De kosten van het totaalpakket zijn daarom veel belangrijker, want je moet ook een examen afleggen en je theoriecertificaat behalen en die kosten zijn niet meeberekend in een lesprijs. Maar om toch antwoord te kunnen geven op je vraag: je hebt bij Mattemburgh Rijopleidingen al rijlessen vanaf 49,- per 50 minuten als je een pakket kiest. Wij raden je aan om een voordelig pakket te volgen, dan weet jij exact wat het gehele rijbewijs je gaat kosten.

 • Hoe lang duurt een rijles?

  Bij Mattemburgh Rijopleidingen betaal je de rijlessen per 50 minuten. De lesprijs is dan ook per 50 minuten weergegeven, echter je kan natuurlijk zelf bepalen hoe lang jij een rijles wilt laten duren, bijvoorbeeld 2 lesuren ofwel 100 minuten.

 • Houd ik dezelfde instructeur?

  De medewerkers binnen Mattemburgh Rijopleidingen proberen een instructeur aan jou te koppelen, waarvan zij denken dat het een goede ”match” is. Gedurende de opleiding blijft deze instructeur jouw persoonlijke instructeur. Hij/zij weet precies je sterke en zwakke punten en houdt dit bij op je persoonlijke leskaart. Om de continuïteit van je rijlessen te waarborgen wisselen wij bij voorkeur dus niet van instructeur. Mocht je het gevoel hebben dat jij en je instructeur niet helemaal goed bij elkaar passen en dit de lessen beïnvloedt, dan moet je hier natuurlijk melding van maken. Wij zoeken dan direct een andere beschikbare instructeur voor je!

 • Hebben jullie een wachttijd?

  Door de grootte van onze organisatie zijn wij flexibel. Er is dus geen wachttijd!

 • Wanneer mag ik bij jullie examen doen?

  Wanneer je in het bezit bent van een theoriecertificaat kunnen wij direct een examendatum voor je vastleggen. Door de grootte van onze organisatie zijn wij flexibel en kunnen wij vooraf examentijd inkopen bij het CBR. Hierdoor kun jij dan sneller op examen.

 • Wanneer weet ik mijn examen datum?

  Aan het begin van je opleiding vragen we al een examen voor je aan bij het CBR. Soms weet je de examendatum zelfs al voordat je opleiding begint! Vind je dit allemaal een beetje te snel gaan? Dan houden wij een examendatum voor je vast. Net zolang tot jij en je instructeur hebben bepaald wanneer je er klaar voor bent. Want jij wilt toch ook de eerste keer voor je rijbewijs slagen?

 • Wat is een Tussentijdsetoets (TTT)?

  De TTT is bedoeld om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen. De TTT is eigenlijk een proefexamen met een examinator van het CBR. Wanneer je dan ook nog eens je bijzondere verrichtingen foutloos uitvoert, krijg je daarvoor vrijstelling op je echte examen. Als je daar al vanaf bent rij je wat rustiger tijdens je praktijkexamen.

 • Hebben jullie verschillende pakketten?

  Ja, wij verkopen diverse pakketten. Veelal zijn de rijlessen in een lespakket goedkoper dan wanneer je losse rijlessen volgt. Maar het volgen van losse rijlessen is natuurlijk ook altijd mogelijk. De lespakketten vind je hier.

 • Hoe snel kan ik mijn rijbewijs halen?

  Het is mogelijk je rijbewijs op heel korte termijn te behalen. Wij hebben verschillende pakketten voor een versnelde opleiding. De mogelijkheid bestaat om het rijbewijs zelfs al binnen 10 dagen te behalen. Hiervoor moet je wel veel vrije tijd hebben om ook daadwerkelijk de benodigde rijlessen te kunnen volgen. Denk eraan dat wanneer je je praktijkexamen aflegt in het bezit moet zijn van een theoriecertificaat. Verder verschilt het aantal benodigde lessen per leerling.

 • Wat zijn de voorwaarden om recht te hebben op examengarantie?

  Alle rijlessen die gedurende de opleiding tot het 1ste examen door de instructeur worden geadviseerd dienen te zijn gevolgd.

 • Wat is het verschil tussen een TTT en een Mattemburgh Toetsing?

  Een TTT ( tussen tijdse toets ) wordt afgenomen door een examinator van het CBR. Tijdens deze toets wordt gekeken of je op examen niveau bent en kun je ook vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen.

  Een Mattemburgh toetsing wordt afgenomen door een (collega) instructeur van Mattemburgh Rijopleidingen. Tijdens deze toets wordt ook gekeken of je op examen niveau bent maar kun je geen vrijstelling verdienen.

 • Ik ben 15 jaar; kan ik beginnen met mijn brommerrijbewijs?

  Je kan vanaf 15,5 jaar de theorie behalen voor het brommerrijbewijs (AM). Vanaf het moment dat je 16 jaar bent, kan je beginnen met de praktijklessen en het praktijkexamen.

 • Wat houden de praktijklessen voor het brommerrijbewijs in?

  Voor de praktijk hebben we een pakket van vier lesuren, verdeeld over verschillende blokken of d.m.v. een dagopleiding. Gemiddeld zijn deze vier lesuren genoeg om je alles te leren wat je moet weten. Het kan natuurlijk zo zijn dat er meer lesuren nodig zijn; dit zal de instructeur dan ook met je overleggen. Voordat je aan de praktijk kunt beginnen dien je in het bezit te zijn van het theoriecertificaat en dien je 16 jaar of ouder te zijn.

  De praktijklessen worden gegeven bij alle Mattemburgh vestigingen.

 • Ik wil graag mijn motorrijbewijs halen. Hoe gaat dat in zijn werk?

  Het motorrijbewijs bestaat uit 3 delen; theorie, AVB (algemene voertuig beheersing) en AVD (algemene verkeersdeelname). Je kunt meteen beginnen met lessen zodra je 18 bent, je B rijbewijs in bezit hebt of een geldig theorie A certificaat. Voordat  je een AVD examen gaat doen, moet je wel je theorie behaald hebben. Tijdens je eerste les (proefles) gaat de instructeur bekijken wat je kunt, na afloop krijg je een advies op maat zodat je een geschikt pakket kunt kiezen.

 • Wat voor kleding moet ik aan tijdens de motorlessen?

  Je bent verplicht om een goedgekeurde helm te dragen, deze hebben wij voor je te leen.
  Je draagt handschoenen die de hand bedekken en zoveel mogelijk ook het polsgewricht, deze hebben wij voor je te leen.
  Je draagt hoge schoenen of laarzen die de enkel bedekken.
  Je draagt stevige kleding waarvan de broek de benen bedekt. De jas moet het bovenlichaam en de armen helemaal bedekken.